Xem mẫu

8/1/2016

CHẤT KEO THỰC PHẨM
(Food hydrocolloids)

Giảng viên: Mạc Xuân Hòa

1

NỘI DUNG

1. Giới thiệu chung về chất keo
2. Một số chất keo sử dụng làm phụ gia TP
3. Modification

2

1

8/1/2016

NỘI DUNG

1. Giới thiệu chung về chất keo
2. Một số chất keo sử dụng làm phụ gia TP
3. Modification

3

Hydrocolloids
 Hydrocolloids are a heterogeneous group of long chain
polymers (polysaccharides and proteins) characterised
by their property of forming viscous dispersions and/or
gels when dispersed in water.
 The foremost reason behind the ample use of
hydrocolloids in foods is their ability to modify the
rheology of food system. This includes two basic
properties of food system namely, flow behaviour
(viscosity) and mechanical solid property (texture) 
to modify its sensory properties.

4

2

8/1/2016

Kích thước cấu tử hòa tan
Dung dịch 1 pha
(
nguon tai.lieu . vn