of x

Đề thi hsg lớp 9 vòng trường môn tiếng anh

Đăng ngày | Thể loại: | Lần tải: 0 | Lần xem: 80 | Page: 8 | FileSize: M | File type: DOC
80 lần xem

Đề thi hsg lớp 9 vòng trường môn tiếng anh. Tham khảo tài liệu 'đề thi hsg lớp 9 vòng trường môn tiếng anh', ngoại ngữ, anh ngữ phổ thông phục vụ nhu cầu học tập, nghiên cứu và làm việc hiệu quả. Giống các giáo án bài giảng khác được bạn đọc chia sẽ hoặc do tìm kiếm lại và giới thiệu lại cho các bạn với mục đích nâng cao trí thức , chúng tôi không thu phí từ người dùng ,nếu phát hiện tài liệu phi phạm bản quyền hoặc vi phạm pháp luật xin thông báo cho website ,Ngoài thư viện tài liệu này, bạn có thể tải bài giảng,luận văn mẫu phục vụ học tập Có tài liệu tải về lỗi font chữ không hiển thị đúng, có thể máy tính bạn không hỗ trợ font củ, bạn download các font .vntime củ về cài sẽ xem được.

https://tailieumienphi.vn/doc/de-thi-hsg-lop-9-vong-truong-mon-tieng-anh-tc8xtq.html

Nội dung


  1. PHÒNG GIÁO DỤC BÙ GIA MẬP ĐỀ THI CHỌN HSG LỚP 9 THCS VÒNG TRƯỜNG Năm học 2011 - 2012 TRƯỜNG THCS BÙ NHO Môn thi: Tiếng Anh lớp 9 Thời gian: 90 phút . (Không kể thời gian giao đề) ĐỀ THI CHÍNH Ngày thi: .......... – 09 - 2011 (Đề này cóỨC TH 5 trang) Chú ý: - Giám thị không giải thích và hướng dẫn gì thêm. - Thí sinh không được sử dụng bất cứ tài liệu nào kể cả từ điển. - Thí sinh làm bài trực tiếp vào đề thi này. ==================================================== ================================================== I. Hãy tìm từ có phần gạch chân dược phát âm khác so với các từ còn lại. (1 điểm / mỗi câu) 1. A. planet B. character C. happy D. classmate 2. A. washed B. cooked C. laughed D. loved 3. A. chair B. check C. machine D. child 4. A. happy B. honor C. high D. hotel 5. A. boxes B. washes C. watches D. goes II. Tìm ra từ có phần trọng âm khác so với các từ còn lại.(1 điểm / mỗi câu) 6. A. climate B. comprise C. impress D. farewell 7. A. divide B. puppet C. ethnic D. notice 8. A. tropical B. religion C. primary D. Buddhism 9. A. impression B. difficult C. optional D. separate 10. A. currency B. primary C. mausoleum D. friendliness III . Chọn đáp án đúng nhất hoàn thành các câu sau hoặc từ phù h ợp có th ể tha y thế cho từ được gạch chân. ( 0.5 điểm / mỗi câu) 11. ________Kuala Lumpur, Ha Noi is a busy modern city A. As B. Such as C. Like D. Similar 12. I told her she could stay with us. That’s what I ________. A. said to her B. said her C. told to her D. told 13. I wish I ________his name. A. knew B. know C. will know D. would know 14. Minh’s father often take him ________the park every summer. A. on B. to C. in D. after 15. Buddhism is a(n) ________. A. group B. religion C. association D. imagination 16. Do you ________me say this in class? A. let B. allow C. permit D. mind 17. How do people learn languages? A. How are languages learned? B. How are languages learned by people? C. How languages are learned? D. Languages are learned how? 18. Your car is in ________condition than mine. A. worse B. worst C. bad D. good 19. Hoa doesn’t cook ________her mother does. A. as bad as B. as good as C. as quick as D. as well as 20. The car ________by my father yesterday. A. were washed B. was washed C. washed D. has been washed 21. It is ________that I have read it twice. A. such interesting a book B. so interesting a book. -1-
  2. C. too interesting a book D. so an interesting book. 22. Jane is ________to do this exercise. A. no intelligence enough B. not intelligent enough C. not enough intelligent D. so intelligent enough 23. Two billion dollars________not enough for the victims of the tsunami last year. A. was B. were C. is D. are 24. Neither the mother nor the children________aware of the danger. A. were B. was C. is D. has been 25. If only he ________us the true in the first place, things wouldn’t have gone so wrong. A. has told B. had told C. would have told D. should have told 26. The doctor suggested that his patient________ . A. stop smoking B. stops smoking C. stopped smoking D. to stop smoking 27. It is necessary that he _______ the books. A. don’t find B. doesn’t find C. find D. did not find 28. ________Saturday night I went to bed ________11 o’clock. A. On / for B. On / until C. On / in D. On / at 29. I haven’t heard any news of Peter ________1999 . A. in B. since C. on D. before 30. ________Christmas day we always have special meals. A. in B. at C. on D. until 31. The United States has a ________of around 250 million A. population B. introduction C. separation D. addition 32. We are really ________by the beauty of Hue A. impression B. impress C. impreessive D. impressed 33. Malaysia is divided ________ two regions. A. to B. in C. into D. on 34. Vietnamese people are very ________. A. friend B. friendly C. friendship D. friendliness 35. He often goes to the ________to pray because his religion is Islam. A. temple B. mosque C. church D. pagoda 36. He doesn’t depend ________ his parents. A. in B. on C. at D. for 37. She went out ________saying a word. A. to B. with C. without D. between 38. –“I’ve passed my driving test.” –“________.” A. Congratulations! B. That’s a good idea. C. Do you? D. It’s nice of you to say so. 39. –“Have a nice weekend!” –“Thank you. ________.” A. Me too B. same to you C. The same to you D. The same with you 40. His parents wouldn’t ________him stay out later than 10.30 at night. A. allow B. permit C. agree D. let 41. After a lot of difficulties he finally________in starting the car. A. succeeded B. coped C. managed D. worked out 42. Charles Dickens is ________as one of the greatest names in English literature. A. told B. known C. spoken D. considered 43. Mrs. Green ________all her life to teaching orphans. A. devoted B. gave C. compared D. spent 44. Up to now, I ________a lot of information about her. A. would learn B. have learnt C. have learn D. will learn -2-
  3. 45. After an explosion, a flame ________ high into the sky. A. raised B. rose C. flew D. jumped 46. Have some orange juice, ________ ? A. won’t you B. do you C. do we D. will you 47. - ________we go to the tailor's? - Yes, let's. A. Shall B. Will C. Do D. Would 48. What were you doing when he ________? A. came B. come C. to come D. coming 49. It seems difficult for us ________abroad at the moment. A. went B. gone C. to go D. go 50. They ________go to Nha Trang in summer. A. use B. used to C. are used D. are used to 51. He made a deep ________on the memebers of his speaking English club. A. impression B. impress C. impressing D. impressed. 52. He allows ________him questions. A. to ask B. asking C. asked D. ask 53. Nothing will make me ________my mind. A. to change B. changing C. changed D. change 54. It’s very kind ________you to say so ! A. of B. in C. to D. with 55. It’s time we ________the bus. A. to catch B. catch C. catching D. caught 56. Mary got ________quickly and went to her club. A. dress B. dresses C. dressed D. dressing 57. She did the test very well and I did ________. A. even B. also C. too D. so 58. He can’t swim and________can I . A. too B. nor C. so D. either 59. Minh suggested ________to the library. A. go B. to go C. went D. going 60. If you saw a UFO, what ________you do? A. will B. would C. can D. did IV. Chia động từ trong ngoặc ở thì hoặc hình thức thích hợp.( 1 điểm / mỗi câu) 1. His hair is short. He (61. have)___________ a haircut. 2. He said that he (62. see)___________ that man before. 3. If today (63. be)___________ Sunday, we would go picnic. 4. This house didn’t use to (64. paint)___________ green. 5. She wishes she (65. not punish)___________ tomorrow. 6. My father told me (66. not stay)___________ up too late. 7. When I met him at the bookstore, he (67. talk)___________ to his friends 8. He ate as if he (68. not, eat) ___________ anything for a long time. 9. He intends (69. help)__________________ his mother to clean the house tomorrow. 10. I remembered (70. lock)_____________ the door last night before I went to bed V. Mỗi câu sau đây có 1 lỗi sai em hãy gạch chân lỗi sai đó và sửa lại cho đúng.( 1 điểm / mỗi câu) 71. She has been to Da Nang for one month and now she used to the hot weather there. 72. He hardly travels by bus to school, doesn’t he? 73. He can't speak English without to make mistakes. -3-
  4. 74. She noticed something burn in the kitchen. 75. I wish I were at home yesterday to meet her. 76. Some designers has printed lines of poetry on the Aodai . 77. –“How long did they worked in that factory?” –““For 3 months.” 78. Liverpool is an industry city in the North of England. 79. Thank you for invite me to the party. I wish I could but I can’t. 80. Primary school children can learn three language at school in Malaysia. VI. Cung cấp hình thức đúng của các từ được in đậm hoàn thành các câu sau.( 1 điểm / mỗi câu) 81. They are old enough to be____________ of their parents. DEPEND 82. The small garden ___________ their flat. BEAUTY 83. They enjoyed very____________ moment in the countryside. PEACE 84. Smoking and drinking a lot is a(n) _______________ lifestyle. HEALTH 85. Be _______________ in your work CARE 86. This exercise seems _______________ DIFFICULTY 87. The story is about an _______________ trip EXCITE 88. Ky Hoa lake is one of the areas of _______________ ENTERTAIN 89. The road is being ____________________. WIDE 90.They were impresed by the____________ of the local people. FRIEND VII. Đọc kỹ đoạn văn sau đó chọn đúng câu trả lời cho các câu bên dưới.(0.5 điểm / mỗi câu) The wind controls our planet,s weather and climate, but now how much do we understand about this complex (91)_______ , which can kill and spread fear? On the night of 15 October 1987, the south of England was (92) _______ by the strongest winds it had known for over two hundred years. (93) _______ of over 130km/h blew through the region. Nineteen people were killed, $1,5 billion-worth of (94) _______ was caused and 19 million trees were (95) _______ in just a few hours. Although people thought of this as a hurricane, the winds of 1987 were only (96) _______ storm force. They are far better known than the much more serious storms of 25 January 1990, (97) _______ most of Britain was hit by daytime winds of up 173 km/h. On this (98) _______, 47 people were killed, even though, (99) _______ in 1987, the weather forecasters issued accurate (100) _______. 91. A. air B. climate C. weather D. force 92. A. occurred B. caused C. struck D. destroyed 93. A. Gusts B. Blows C. Hits D. Clouds 94. A. hurt B. damage C. injury D. destruction 95. A. let down B. cut down C. blown down D. fallen down 96. A. serve B. serious C. powerful D. dangerous 97. A. that B. where C. which D. when 98. A. occasion B. incident C. accident D. event 99. A. like B. as C. likely D. unlike 100. A. warnings B. treats C. news D. signs VIII. Đọc kỹ đoạn văn sau sau đó trả lời đúng (T), sai (F) so với nội dung của bài đ ọc ( 2 điểm / mỗi câu) Computers are now very useful and important for people all over the world. Computers have been in use widely in Vietnam nowadays and they completely changed the face of Vietnam. Computers have contributed greatly to the modernization of Vietnam. With the help of computers, we can communicate with people thousands of kilometers away in a second. We can know the information on science and technology, medicine or education not only in our country but also in others countries very quickly. Accounting tasks took a person the whole day to calculate but it can accomplish in a very short -4-
  5. time. Some universities without libraries have recently opened in the USA and Singapore. All information normally found in libraries is now stored in the universities’ computers. Students can send and receive messages by using computers. Computers are wonderful. They can help us save time. Statements True False 101. Computers are not very useful and important for people. 102. Computers haven’t been in use widely in Vietnam nowadays. 103. It is very quick to communicate with other people who live far away with the help of computers. 104. Computers can help us withcalculation. 105. We can store all the information in the libraries in computers. IX. Viết lại các câu sau với nhừng từ cho sẵn giữ nguyên nghĩa nh ư câu gốc cho trước.( 1.5 điểm / mỗi câu) 106. He started learning English three years ago. => He_______________________________________________________________________. 107. He bought so many books that he didn't know where to put them. => He bought such____________________________________________________________. 108. They have just sold that old house. => That old house_____________________________________________________________. 109. Lan is better cook than Hoa. => Hoa can’t_________________________________________________________________. 110. Although he took a taxi, Bill still arrived late for the concert. => Despite___________________________________________________________________. 111. It may rain hard this afternoon, so take the rain coat with you. => In case___________________________________________________________________ 112. Nam is sorry that his little sister isn’t here with him now. => Nam wishes _______________________________________________________________ 113. “Do you often watch TV programmes?”. John said to Daisy => John asked Daisy___________________________________________________________ 114. That meal was excellent! => What_____________________________________________________________________ 115. This is my first visit to Singapore. => I ________________________________________________________________________ X. Viết câu có nghĩa từ các từ được cho sau đây. ( 0.5 điểm / mỗi câu) 116. Many people / fond / go / countryside / weekends. => _________________________________________________________________________. 117. It / take / her / two hours / finish / such / difficult test. => _________________________________________________________________________. 118. I wish / not have / do / lot / home work / today. => _________________________________________________________________________. 119. Telephone / invent / Alexander Granham Bells. => _________________________________________________________________________. 120. I / not eat / this / kind of food / before. => _________________________________________________________________________. -5-
  6. -6-
  7. ĐÁP ÁN VÀ HƯỚNG DẪN CHẤM ĐỀ THI HỌC SINH GIỎI VÒNG TRƯỜNG MÔN TIẾNG ANH LỚP 9 NĂM HỌC: 2011 - 2012 I. Hãy tìm từ có phần gạch chân dược phát âm khác so với các từ còn lại. (1 điểm / mỗi câu) 1. D 2. D 3. C 4. B 5. D II. Tìm ra từ có phần trọng âm khác so với các từ còn lại.(1 điểm / mỗi câu) 6. A 7. A 8. B 9. A 10. C III . Chọn đáp án đúng nhất hoàn thành các câu sau hoặc từ phù h ợp có thể thay th ế cho từ được gạch chân. ( 0.5 điểm / mỗi câu) 11. C 12. A 13. A 14. B 15. B 16. A 17. A 18. A 19. D 20. B 21. B 22. B 23. A 24. A 25. B 26. A 27. C 28. D 29. B 30. C 31. A 32. D 33. C 34. B 35. B 36. B 37. C 38. A 39. C 40. D 41. A 42. D 43. A 44. B 45. B 46. A 47. A 48. A 49. C 50. B 51. A 52. B 53. D 54. A 55. D 56. C 57. C 58. B 59. D 60. B IV. Chia động từ trong ngoặc ở thì hoặc hình thức thích hợp.( 1 điểm / mỗi câu) 61. have had 62. had seen 63. were 64. be painted 65. will not be punished 66. not to stay 67. talking 68.had not eaten 69. to help 70. locking V. Mỗi câu sau đây có 1 lỗi sai em hãy gạch chân lỗi sai đó và sửa lại cho đúng.(1 điểm / mỗi câu) 71. She has been to Da Nang for one month and now she used to the hot weather there.=> is used to 72. He hardly travels by bus to school, doesn’t he? => does he? 73. He can't speak English without to make mistakes. => making 74. She noticed something burn in the kitchen. => burning 75. I wish I were at home yesterday to meet her. => had been 76. Some designers has printed lines of poetry on the Aodai . => have 77. –“How long did they worked in that factory?” –““For 3 months.” => have 78. Liverpool is an industry city in the North of England. => industrial 79. Thank you for invite me to the party. I wish I could but I can’t. =>inviting 80. Primary school children can learn three language at school in Malaysia. => languages VI. Cung cấp hình thức đúng của các từ được in đậm hoàn thành các câu sau.(1 điểm / mỗi câu) 81. They are old enough to be__ independent _ of their parents. DEPEND 82. The small garden _ beautifies __ their flat. BEAUTY 83. They enjoyed very__ peaceful __ moment in the countryside. PEACE 84. Smoking and drinking a lot is a __ unhealthy___ lifestyle. HEALTH 85. Be __careful__ in your work CARE 86. This exercise seems ___difficult__ DIFFICULTY 87. The story is about an _exciting__ trip EXCITE 88. Ky Hoa lake is one of the areas of _entertainment____ ENTERTAIN 89. The road is being ___widened___. WIDE 90.They were impresed by the__friendliness_ of the local people. FRIEND VII. Đọc kỹ đoạn văn sau đó chọn đúng câu trả lời cho các câu bên dưới.(1 điểm / mỗi câu) 91. D 92. C 93. A 94. B 95. C 96. C 97. C 98. B 99. A 100. A VIII. Đọc kỹ đoạn văn sau sau đó trả lời đúng (T), sai (F) so với nội dung của bài đọc( 2 điểm / mỗi câu) 1. F 2. F 3. T 4. T 5.T -7-
  8. IX. Viết lại các câu sau với nhừng từ cho sẵn giữ nguyên nghĩa như câu gốc cho trước.( 2 điểm / mỗi câu) 106. He has been learning English for three years. Or He has learnt/learned English for three years. 107. He bought such a lot of books that he didn't know where to put them. 108. That old house has just been sold 109. Hoa can’t cook as well as Lan 110. Despite taking a taxi, Bill still arrived late for the concert. 111. In case it rains afternoon, take the rain coat with you. 112. Nam wishes that his little were here with him now 113. John asked Daisy if she often watched TV programmes 114. What an excellent meal ! 115. I have never been to Singapore before X. Viết câu có nghĩa từ các từ được cho sau đây. ( 1.5 điểm / mỗi câu) 116. Many people are fond of going to the countryside on the weekend. 117. It took her two hours to finish such difficult test 118. I wish I didn’t have to do a lot of homework today 119. Telephone was invented by Alexander Granham Bells. 120. I haven’t eaten this kind of food before -8-
488763

Tài liệu liên quan


Xem thêm